O Nas

Tak powstawała La Vineria Ristorante

Od najdawniejszych czasów wino było trunkiem niepozwalającym pozostać obojętnym wobec swojego smaku i zapachu oraz wobec swej ożywczej, nieraz i zgubnej dla człowieka, mocy. Gościło na stołach władców i w utworach znamienitych poetów, poruszało filozofów. Dla Galileusza to światło słońca uwięzione w wodzie, dla Plutarcha – najpotężniejszy spośród napojów, najsmaczniejszy spośród lekarstw i najlepsza z potraw. Współcześnie również istnieje wielu smakoszy wina. Właśnie z pasji do wina i z potrzeby dzielenia się nią w 2010 roku powstała La Vineria skupiająca w swym wnętrzu bogactwa winnic z wielu stron świata.

58796966_2196413440447678_7648915009862369280_n
74638418_2510458275709858_5888433066560454656_n
51280343_2064773300278360_6643510766991310848_o-1.jpg
87963932_2767765729979110_1171924578818064384_o.jpg
59345333_2200909279998094_2038613687404593152_n.jpg
66634030_2320515418037479_7024211853450412032_n.jpg

Z upływem czasu właściciele sklepu, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, poszerzyli sklep o kawiarnię, w której można było skosztować dobrego wina, a także wypić filiżankę aromatycznej włoskiej kawy.

Nie od dziś jednak wiadomo, że stół i wino sprzyjają przyjemnej zabawie (Owidiusz) – zwłaszcza suto zastawiony stół. Aby klienci mogli raczyć się nie tylko winem i kawą w 2013 roku z małej, klimatycznej kawiarenki La Vineria przekształciła się w restaurację/bistro o równie klimatycznym, niepowtarzalnym charakterze. Talent i zamiłowanie do gotowania szefa kuchni sprawiają, że potrawy cieszą oko swą finezyjnością, a smakiem trafiają w gusta nawet najbardziej wymagających klientów. Niepowtarzalny smak potraw połączony z wykwintnością wina i słodyczą wyśmienitych deserów to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Wraz ze swym rozwojem La Vineria stałą się synonimem nietuzinkowych, wyrafinowanych smaków i aromatów.

Poznaj naszego Szefa Kuchnii

Marcin Pawlak – jego przygoda z gastronomią trwa już ponad 20 lat. Nieustannie rozwija swoją pasję. Bardzo wymagający, choć chyba więcej wymaga od siebie, niż od innych. Stara się nieustannie podnosić poprzeczkę i szukać nowych wyzwań. Zdobyte doświadczenia przekłada na codzienne obowiązki w pracy. Sumienny i lojalny. Szanuje swoich współpracowników i twierdzi, że jego sukces to sukces całego zespołu. Stawia na proste i świeże produkty. Oddany ojciec i mąż… ideał. 😉

Marcin Pawlak

Szef Kuchni

LaVineria...

Dostęp do WiFi

Dla palących

Muzyka na żywo

Parking

Zapraszamy na nasze media społecznościowe: